2023-03-28
已經幫襯咗好多次,亦都係自己喺將軍澳區入邊心目中嘅No.1🥹🥹佢哋主打fusion澳洲菜,唔單止舖頭上面嘅裝修花咗好多心思,食材明顯都有認真研究,每一啖味道同層次都極度豐富。食材配搭特別有新鮮感得黎,又配合得好好,擺盤又擺得精緻,完美地體現咩叫色香味俱全😚😚佢哋Menu上面嘅菜式改名都有花心思,全部都係叫__ __ lover🤣 有meat lover, yogurt lover等等啱晒鍾意食唔同食材嘅人~今次就推薦其中三款先:1. Croissant Lover $128軟殼蟹|牛角包|太陽蛋|自家製酸青瓜|是拉差沙律|食用花由食材選擇已經盡見店家心思,炸軟殼蟹同牛角包非常鬆脆,但如果得呢兩樣食材口感會有啲單一同乾,所以店家配上左隻流心太陽蛋😋😋加上酸青瓜,口感即刻豐富左好多!!👩🏻💻8.5/102. Meat Lover $128鹿兒島豬扒|竹炭麵包|自家製醃紅椰菜|青蘋果椰菜沙律|是拉差沙律醬|食用花呢份炸豬扒麵包真係夠晒份量🤣🤣吉列豬扒外皮香脆肉質扎實(唯一雞蛋裏挑骨頭係可以醃得再入味啲),配上熱辣辣嘅竹炭麵包,真係又大份又好食😋😋👩🏻💻8/103. Poultry Lov
1. Croissant Lover $128
軟殼蟹|牛角包|太陽蛋|自家製酸青瓜|是拉差沙律|食用花
👩🏻💻8.5/10
2. Meat Lover $128
👩🏻💻8/10
3. Poultry Lover (Spanish Duck Leg )$198
8小時慢煮西班牙鴨脾|白甘荀蓉|紅菜頭|藜麥|蒜味包糠|橙果醬|紅皺菜|食用花
最後呢個係我嘅最愛🥹🥹皆因每個配料真係match得天衣無縫🤯🤯特別想讚一讚個橙果醬(第一啖食落口未知道係咩醬,只係覺得好特別,甜得嚟又有果香),個汁真係校得好好,好驚艷🥹🥹🥹仲有個白甘筍蓉,咬落口順滑到一個點!本身以為會偏油膩嘅鴨髀,配上咁清新嘅橙香醬同甘筍蓉,完全冇油膩之感。所以話,店家真係將食材運用得非常之好,佩服佩服💖💖
👩🏻💻9/10