2019-09-12 101 views
佐敦有食店新開張,專賣花膠的菜式😋!同事們二話不說就幫襯吓支持吓。我們一行11人準時12:45到達目的地。由於提前已經落哂單,所以一坐低很快有湯飲了。新張期內逢點餐都奉送花膠雞湯一碗。很可惜只有湯水,花膠卻欠奉⋯ 不過味道就十分滿意,唔會好油,很濃厚,飲完湯兩片嘴唇黏黏的,充滿膠質的感覺。我點了膠得喜撈麵,配魚蓉麵。同事們都口味好一致咁點了撈麵~ 上菜時看到每份撈麵的花膠的份量很大出入。身旁的同事,撈菠菜麵,那塊花膠好大片,平躺在撈麵上,幾乎覆蓋全部麵。而我那份就縮埋一小綴,兩小條。好失望。味道係ok 嘅,但份量嘅分配有待改善。將心比己,調轉頭若果我同事被派到一份花膠很縮水的那碟,同時看到我的花膠大塊咁多,都會有微言啦

膠得喜撈麵

味道係ok 嘅,但份量嘅分配有待改善。
將心比己,調轉頭若果我同事被派到一份花膠
很縮水的那碟,同時看到我的花膠大塊咁多,
都會有微言啦
$60 (Lunch)