🍱習作✍🏻《深水埗》夏日之定食set 前菜:($60)🍈蜜瓜乳酪🥬枝豆水雲沙律🍱冷梅子蕎麥面(+$30)好好食 😋個汁好出色 雖然要加$30由白飯轉🤪配菜:🥚涼瓜秋葵玉子燒($45)唔會有涼爪嘅苦澀味 加埋秋葵好清新☺️幾喜歡🐙泡菜山藥八爪魚($45)🤗呢個配搭冇得輸佢地嘅甜品係 立糯嘅出品😍🍒黑森林🍫面頭係糖漬櫻桃入面有Mochi 超軟熟!朱古力海綿蛋糕配軟心櫻桃果餡 中和朱古力嘅甜味!底層仲有朱古力海鹽脆脆😚呢個蛋糕層次超豐富實在太太太出色了!🍵特濃抹茶卷蛋濕潤得黎又不失鬆軟 mochi 都係非常出色好煙韌!不過由於黑森林太出色 相比之下呢個就普通左d😛整體感覺好好!日式定食嘅配搭好有心思~甜品出色👍🏻店員好細心有禮 環境舒服😌仲有榻榻米位坐!仲可以book 位唔洗等餐死!不過要用致命嘅缺點係貴😆💸💸兩個人叫左一個定食set 兩個甜品加兩杯野像都差不多$400😅不過我應該都會再回頭🤣
🍱習作✍🏻《深水埗》

夏日之定食set
前菜:($60)
🍈蜜瓜乳酪
🥬枝豆水雲沙律
🍱冷梅子蕎麥面(+$30)
好好食 😋個汁好出色 雖然要加$30由白飯轉🤪
配菜:
🥚涼瓜秋葵玉子燒($45)
唔會有涼爪嘅苦澀味 加埋秋葵好清新☺️幾喜歡
🐙泡菜山藥八爪魚($45)
🤗呢個配搭冇得輸

佢地嘅甜品係 立糯嘅出品😍
🍒黑森林🍫
面頭係糖漬櫻桃入面有Mochi 超軟熟!

🍵特濃抹茶卷蛋
濕潤得黎又不失鬆軟 mochi 都係非常出色