2023-01-22 486 views
encore左幾次的灣仔法國菜小店⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每當同朋友想食西餐,舒舒服服傾下計就會黎。店內座位不多,但非常雅緻。我同朋友都點左3-Course Set Lunch ($258)FRENCH ONION SOUP🧅 // 36-HOUR SLOW COOKED SHORT RIB🐮 // MINI CHOCOLATE FONDANT 🍫PERFECT EGG🍳 // GRILLED IBERICO PORK🐷 // CHEESE PLATTER🧀首先講下前菜,溫泉蛋配上薯仔芝士泡沫,脆麵包,將蛋汁同泡沫拌勻,連脆麵包一齊放入口,好有層次,調味都做得好好,好似飲緊稠湯咁。燒伊比利亞豬,好香口,豬肉燒得好腍,一啲都唔膻,不過食多幾件有少少油膩。最後是芝士拼盤,有兩款芝士配上麵包,blue cheese非常香!朋友的朱古力心太軟都好好味,好香濃嘅朱古力😋
encore左幾次的灣仔法國菜小店⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

朋友的朱古力心太軟都好好味,好香濃嘅朱古力😋
2023-01-13
$284 (Lunch)