2010-04-06
前1晚同男朋友都煩惱今日夜晚果餐去邊度食飯上OR睇左陣;見到有間野叫西門町!姐係食台灣野啦?咁我地為左回味下上年去台灣O既味道;就決定左黎呢度!1早已經預左叫2人餐;但係吾清楚個餐幾點有;問下老闆;佢話隨時都有;咁我地就即刻入去;本身1個人都冇;但係我地帶旺左個場;走果陣仲有人等位TIM叫左2人餐;1開始可以揀3個菜;我地就叫左皇牌拼盤,再叫香芒沙拉鳳尾蝦,再加5蚊轉左做雞絲拉皮;先黎個雞絲拉皮;出乎意料之外!!好好味!個汁睇落好似吾係好夠;但係食落口好香好滑!加左黑白芝麻更加香口!拉皮食落吾錯;幾彈牙;個雞絲好夠粗身!!好好味!之後就黎我地O既野飲;我O既藍莓雪泡同埋男朋友O既荔枝雪泡男朋友果杯荔枝真係好香!佢飲完之後同我講野都有陣陣荔枝味而我果杯藍莓個味就實在D;都好重藍莓味;我好鍾意再黎O既係魯肉飯;同埋擔仔麵!!我會鍾意食個魯肉飯多D!同台灣食果D係1樣架!!擔仔麵雖然個味道好特別;但係我就麻麻地鍾意啦!再黎就係皇牌拼盤;中間有5味撈埋;有紅羅白,青瓜,木耳,火腿同埋透明O既大菜糕呢個好有口感!!有爽O既,林O既,好好味!!加埋白芝麻更香口!之後有蝦卷;係用魷魚包住酸O既青瓜同
上OR睇左陣;見到有間野叫西門町!姐係食台灣野啦?
咁我地為左回味下上年去台灣O既味道;就決定左黎呢度!
1早已經預左叫2人餐;但係吾清楚個餐幾點有;
問下老闆;佢話隨時都有;咁我地就即刻入去;
本身1個人都冇;但係我地帶旺左個場;走果陣仲有人等位TIM
叫左2人餐;1開始可以揀3個菜;我地就叫左皇牌拼盤,
再叫香芒沙拉鳳尾蝦,再加5蚊轉左做雞絲拉皮;
但係食落口好香好滑!加左黑白芝麻更加香口!
拉皮食落吾錯;幾彈牙;個雞絲好夠粗身!!好好味!
之後就黎我地O既野飲;我O既藍莓雪泡同埋男朋友O既荔枝雪泡
男朋友果杯荔枝真係好香!佢飲完之後同我講野都有陣陣荔枝味
而我果杯藍莓個味就實在D;都好重藍莓味;我好鍾意
再黎O既係魯肉飯;同埋擔仔麵!!
我會鍾意食個魯肉飯多D!同台灣食果D係1樣架!!
擔仔麵雖然個味道好特別;但係我就麻麻地鍾意啦!
之後有蝦卷;係用魷魚包住酸O既青瓜同埋蝦;呢個都吾錯!
跟埋個WASABI沙律醬份外好味!魷魚亦吾難咬;但係最好1啖過
另外仲有椒鹽雞球;但係就吾係波樣O既;係1件件O既;
點左個泰式辣醬好好味!!不過就有點油;所以食左1啖就俾晒男朋友食啦
仲有個豬軟骨;好林!佢個樣望落係硬架但係食落就好林!
但係都係因為好多油我食左1啖就放棄XD
最尾有個芝枝丸;香港食吾到O既;好好味!
繼續黎O既就係成晚我覺得最最最好味O既送!
就係香芒沙拉鳳尾蝦啦!真係好好味!!6隻蝦O既大細適中;1隻3啖~
跟芒果沙律醬;個汁真係好好好好好味!!!!
如果冇估錯就係用新鮮芒果同沙律醬打爛而成;真係好好味!!!
食完晒之後;仲有甜品送;係糖不甩黎;
1夾落去;好軟綿綿架好似夾吾起咁;
吾太甜;但係口感1流;好味道!
最尾埋單都係163;真係好抵食!!