2020-02-02 1440 views
今次係第二次同佢屋企人嚟呢間餐廳食飯,我哋唔特別愛好生蠔,所以冇特別叫佢最signature嘅生蠔嚟食。☺️我屋企人不經思索地order咗一份蟹肉魚子醬沙律作為前菜,亦都係我當晚最喜歡嘅菜式。啖啖濃味嘅魚子醬配上淡淡嘅蟹肉沙律,味道好夾,好好味😋,加埋香脆嘅蒜蓉包,將豐富咗果口感,鮮味又再提升一個層次。嚟到一定要嗌呢一個菜嚟食呀!😋😇第二個值得推介嘅係佢嘅虎蝦帶子意大利飯。佢嘅意大利飯軟硬度做得啱啱好,唔會太過生,亦都唔會冇咗意大利飯應有嘅粒粒口感👍🏻👍🏻。虎蝦同帶子亦都煮得啱啱好,唔會太老,食落口嫩口嘅!不過意大利飯始終都係比較heavy,食兩啖就已經覺得有啲飽囉!😂而佢嘅甜品都做得唔錯。心太軟,佢中間朱古力流心嘅部份,時間調校得啱啱好,唔會太liquid,所以唔會流到成隻碟都係,每一啖嘅心太軟都唔會浪費👍🏻😍。配埋個雲呢拿雪糕,味道好正㗎!而個tiramisu 亦做得好好,但係就有少少細杯,唔係好夠喉🤫😋。一班朋友想飲杯酒happy hour,唔飲酒飲杯特式咖啡都得,食下野,傾吓偈,唔嫌貴左少少,呢度絕對係一個好好嘅選擇😍😍。