紅咗好耐嘅bagel店🥯相信唔需要多介紹明明起屋企10分鐘之內嘅路程範圍,竟然今次先有機會去🙈好少何見到咁多款bagel三文治,又鹹又甜,點揀好呢?▶️ 煙鴨胸焦糖洋蔥bagel ($72)可以自選bagel口味,一共17款,鹹甜兼具(芝士、洋蔥、酸種、藍莓、焙茶、抹茶、伯爵茶、芝麻等)特別啲揀咗紫薯小紅莓❤️粉紫色影相出嚟靚啲味道上冇紫薯味,因為用紫薯粉而唔係真紫薯,但小紅莓乾帶少少甜味Bagel算煙靭🥯偏硬身似美式bagel低嗰塊薄身啲所以硬身咗少少,有啲難咬煙鴨胸好足料,連肥膏層肉質實正,有煙燻鹹香味🦆同甜甜地嘅bagel好夾尤其鍾意佢一絲絲嘅焦糖洋蔥🧅少爽脆,味道甜甜地又唔攻鼻另外有青瓜同蕃茄,醬汁係蛋黃沙律醬,個人覺得有少少唔夾🙈▶️ 秘製牛肉bagel ($76)朋友揀咗酸種芝麻bagel牛肉用牛展肉製🐂肉質軟腍配有青瓜、蕃茄、酸菜,朋友嫌佢唔夠酸菜另外有車打芝士同忌廉芝士🧀-Bagel包質合格,唔太空氣或乾身勝在口味多,任君選擇而且客製化,可以有自己專屬嘅配搭Size同漢堡包差唔多,因為多餡所以飽滿不過味道上不算驚艷,感覺試一次就夠😗然而服務好好👍🏻老闆好熱心有禮貌,親力親為細
紅咗好耐嘅bagel店🥯相信唔需要多介紹
明明起屋企10分鐘之內嘅路程範圍,竟然今次先有機會去🙈
好少何見到咁多款bagel三文治,又鹹又甜,點揀好呢?

▶️ 煙鴨胸焦糖洋蔥bagel ($72)
特別啲揀咗紫薯小紅莓❤️粉紫色影相出嚟靚啲

Bagel算煙靭🥯偏硬身似美式bagel
低嗰塊薄身啲所以硬身咗少少,有啲難咬

煙鴨胸好足料,連肥膏層
肉質實正,有煙燻鹹香味🦆同甜甜地嘅bagel好夾
尤其鍾意佢一絲絲嘅焦糖洋蔥🧅少爽脆,味道甜甜地又唔攻鼻
另外有青瓜同蕃茄,醬汁係蛋黃沙律醬,個人覺得有少少唔夾🙈
煙鴨胸焦糖洋蔥bagel

▶️ 秘製牛肉bagel ($76)
朋友揀咗酸種芝麻bagel
牛肉用牛展肉製🐂肉質軟腍
配有青瓜、蕃茄、酸菜,朋友嫌佢唔夠酸菜
另外有車打芝士同忌廉芝士🧀
秘製牛肉bagel

Bagel包質合格,唔太空氣或乾身
勝在口味多,任君選擇
而且客製化,可以有自己專屬嘅配搭

Size同漢堡包差唔多,因為多餡所以飽滿
不過味道上不算驚艷,感覺試一次就夠😗
然而服務好好👍🏻老闆好熱心有禮貌,親力親為
細心位係bagel切半用紙包住,唔會散開又可以同人交換試味

每個Bagel即叫即烘,材料即煎,確保熱辣辣

因此製作需時,要等15分鐘左右
舖頭偏細,座位有限,午餐下午茶時段人流多要等位,未必適合當Cafe咁坐

亦冇人抹枱,枱面污糟少少
價錢合理嘅,平均$75/bagel三文治,如果外賣淨bagel就~$30 (香港食bagel真係好貴🥺)
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
煙鴨胸焦糖洋蔥bagel
秘製牛肉bagel