2018-07-15
麥當勞尼排成日都搞搞新意思。成日都出shake shake 薯條配特飲加大個餐。前排出左好多款唔同既特飲,但大部分都中伏既,不過睇在個shake shake 薯條分上,每次都照加大個餐飲特飲。今次佢就出紅豆特飲。今次叫左18件麥樂雞餐再加大個個餐,一次過試曬所有野。紅豆特飲底個層既紅豆,似係紅豆醬,無錯係醬。上邊個層奶,似係淡奶加水。由於係外賣既關係,d冰溶埋落去,好似飲緊好稀既奶水咁。都真無無咩味。將成杯野攪勻左之後,就會變成好淡味嘅紅豆奶水。雞醬最主要想講下個四川宮保醬。佢比其他醬結身。食落有d似花生醬加口水雞汁既味。我就覺得係尼4個醬之中最奇怪既一個味。而星洲咖哩同四川燒汁都正常。蜜糖芥茉醬就係我既大愛。一定要試。Shake Shake 粉😅掛住食,唔記得影相。叫咗韓風泡菜味。比想象中好食。起初食頭嗰幾條覺得冇咩特別,但越食越就似食緊泡菜味。
今次叫左18件麥樂雞餐再加大個個餐,一次過試曬所有野。
紅豆特飲
。