2023-07-08 855 views
食到一餐豐富嘅素食盛宴。呢間餐廳有好多款好味嘅素食菜式,其中包括素咕嚕菇菇飯同埋野菜咖喱飯。先講下素咕嚕菇菇飯啦。呢道菜用新鮮嘅咕嚕菇同其他蔬菜配搭,再加上香氣撲鼻嘅素食醬汁,令味道好豐富。咕嚕菇食落去又鮮嫩多汁,配埋飯一齊食,有嚼勁又飽肚。整道菜色香味俱全,絕對係素食愛好者嘅絕佳選擇。仲有另一道讓人流口水嘅菜式係野菜咖喱飯。呢款咖喱飯由新鮮嘅野菜同濃郁嘅咖喱醬調製而成,散發出濃郁嘅香氣。咖喱味道濃郁但唔會太辣,配埋蔬菜嘅清爽口感,真係食到停唔住口。呢道菜唔單止好味,仲好營養,絕對係素食者嘅最佳選擇。素食餐廳嘅食材選擇好重要,我可以感受到呢間餐廳對食材嘅用心。佢哋所使用嘅蔬菜新鮮同上乘,有種天然嘅味道。不論係咕嚕菇定係野菜,都帶有原汁原味嘅美味,令人彷彿置身於大自然之中。

2023-07-03
Type of Meal