2016-11-09 166 views
聽朋友講就講得多  但係實質去試一間素食為主題既中菜館飲茶  今日都係第一次咕嚕肉呢個真係要重點介紹一下   有朋友好中意食咕嚕肉而又見倒餐牌上面有  貪得意點左呢個菜黎食  一擺上枱  外賣同真正既咕嚕肉無異咬落去 原來係D 菇黎   非常值得推介既一個菜!素仁鬆同樣 又係另一個令我深刻既一道菜值得一提既係佢地提供既菜都非常新鮮  非常爽口前菜我地叫左個3併既小食併盤其實佢有好幾個款式  可以隨你地自己既喜好去配搭同埋唔會因為係併盤份量就好少   每一樣素菜都好足料嫁!三色蝴蝶餃牛肝菌菠菜生煎包外表雖然同一般生煎包一樣  但係內裏配合埋牛肝菌同菠菜 又出奇地MATCH同好味乾燒四季豆炒得乾身  唔會太淋 同時又非常夠味有咬口甜品 重點要提一提 豆腐花聽部長提到   呢度既豆腐花係佢地自己去準備  唔係出面買返黎嫁所以我地二話不說就叫左一上枱   真係好好味  一陣陣 大豆香味湧出黎份量非常足夠! 我地4個人  每人可以分倒一碗

咕嚕肉
呢個真係要重點介紹一下   有朋友好中意食咕嚕肉

咬落去 原來係D 菇黎   非常值得推介既一個菜!

素仁鬆
同樣 又係另一個令我深刻既一道菜

值得一提既係佢地提供既菜都非常新鮮  非常爽口

前菜我地叫左個3併既小食併盤
其實佢有好幾個款式  可以隨你地自己既喜好去配搭

同埋唔會因為係併盤份量就好少   每一樣素菜都好足料嫁!

三色蝴蝶餃
牛肝菌菠菜生煎包