2018-07-31 608 views
自從上次 睇咗食評,去旺角朗豪坊食宵夜自助餐,真係不知所謂形容呢間嘢 。 今次睇咗食評,即管試下個早茶, 早茶要搭枱同一個公公及另外一個婆婆一齊搭枱,佢哋非常之歡迎我 。 原來早茶 孖寶 ,29.8,包含2款食品 ,我點咗,鹹魚肉片飯同埋蒸鯪魚球, 一般 酒樓早茶用的飯都係比較硬,一係就太過軟,質素比較差,咪用來畀早茶茶客食。 但係呢間嘅飯,軟硬適中有香味絕對唔差,早茶呢講真係有質素,肉片唔會用粉乸過D肉,醃過啲肉, 佢肉片咩入口好食唔係差嘅雪藏貨 。 鯪魚球早茶一般都整得唔好食,……女比銅鑼灣區,鳳城、譽宴、翠明軒、稻香、都唔好食, 呢個蒸鯪魚球唔腥加粉亦適中, 咬落口軟淋適中。 雖然佢個地方,就唔係咁大 。同埋佢哋升降機地下內有好多煙頭,可能係因為地牢 係遊戲機中心 。所以部升降機都會令人有大打折扣 及 升降機內沒有冷氣及抽氣有點焗促 。但是,佢嘅食物水準絕對唔差,招呼方面,早茶嘅姐姐都好好好,又唔會說話粗粗魯魯,大大力掟杯碟,又冇大大聲 說話 。 發現到一個早茶好地方一定會再去試下 。 其實點呢個鯪魚球,因為同枱婆婆話好食推介畀另一位同枱公公,咁我聽到當然就要叫個自己嘆下試下啦
。 雖然佢個地方,就唔係咁大 。同埋佢哋升降機地下內有好多煙頭,可能係因為地牢 係遊戲機中心 。所以部升降機都會令人有大打折扣 及 升降機內沒有冷氣及抽氣有點焗促 。但是,佢嘅食物水準絕對唔差,招呼方面,早茶嘅姐姐都好好好,又唔會說話粗粗魯魯,大大力掟杯碟,又冇大大聲 說話 。 發現到一個早茶好地方一定會再去試下 。 其實點呢個鯪魚球,因為同枱婆婆話好食推介畀另一位同枱公公,咁我聽到當然就要叫個自己嘆下試下啦!😄😄😄 早茶十蚊一位 。老人家有長者咭有半價 茶位 。
2018-07-31
$44 (Breakfast)
  • 蒸鯪魚球