赤柱廣場附近一帶都好少港式茶餐廳,主要都係食西餐,海鮮意粉薄餅牛扒漢堡等。呢間茶餐廳係兩點半都近乎座無虛席,諗住應該都唔差,就入去食,點知就出事。1.環境都幾污糟,我張枱上手倒瀉茶地下有堆濕漉漉既紙巾,感覺不良好。同埋好多職員又拉低晒個口罩。2.坐低叫左野食,轉頭就話你知果樣野食冇晒,答佢諗多陣就好似唔係好高興咁。我眼見起碼佢同4枱客講呢樣冇果樣冇,真係令人好難揀。3. 啲落單既職員都幾冇禮貌,好客氣問佢問題都要串串貢答你,有啲野明明係佢搞唔清楚解釋返佢聽又要懶係串咁,真係唔知搞乜….4.野食可以話劣食,當日既海南雞飯,完全講不上海南雞,似蒸雞多啲… 肉鬆湯飯個湯好難食,肉碎得幾粒,肥膏多….總括而言,食佢既好多都係街坊,似為填肚先黎食,冇乜得揀既情況下求咁就係一餐,老實講出面好多茶餐廳都好食過佢。

$50 (Tea)