2023-01-10
其實尼泊爾菜喺元朗本來就有好多,但係唔知點解好多都已經搬走咗,剩下落嚟嘅又有質素嘅可能就真係剩返呢一兩間小店。其實呢間餐廳地方唔算隱蔽,就喺千色對面小巴站嘅後面。入門口時會見到一個拜神嘅地方,再行入去就係餐廳。顧客都係南亞人居多,非常乾淨而且好有氣氛。先點一個乳酪米餅,賣相同味道都非常之好。一啖一口size啱啱好,個人嚟講個醬係酸咗少少,但係非常之開胃。之後帶咗monos同餸飯。飯非常有驚喜,有椰子同埋各種香料喺裏面炒,食落去每一啖都係各種嘅香氣。我哋揀咗咖喱雞做配菜,亦都非常好食。未夠喉我哋又嗌咗一個薄餅套餐同印度嘅薄餅唔同,佢嘅麥成份感覺更加重,感覺更加原始,我個人覺得非常好味。而且擺盤仲有跟咖喱豬肉同埋各種配菜,我哋三個人好快又食晒了。所以下次經過想食尼泊爾菜,唔好俾佢細小嘅門口嚇到。食物同環境都有好多驚喜