2015-01-15
朋友極力推薦粵來順晚飯話勁好味,菜式出自名廚陳國強師傅,一於約番三五知己去食啦~去到好多人,老一代廣東茶居格局,但都幾嘈,似小炒王啦~首先黎個杏汁豬肺湯,我就覺得都幾油,杏汁味香,但湯料味唔重,朋友話同上次平日靜果陣好大分別,感覺好似唔夠賣加水再煲咁😓炒粉絲,店員話係必食!食到蝦米、蝦籽好香口,但整體味道偏淡。糯米飯,料係夠,但唔太夠熱,合格架。咕嚕肉,全晚最出色👍由頭食到尾都係少少脆身嘅,味道亦恰度好處👍蜆介綾魚球,見到隔壁枱果碟係炸到凹凸又扁,我地開頭都有少少驚架,不過好彩我地果碟就只係炸得唔夠香透,剛剛熟。魚頭煲,全晚第二值得食,有別於平時食開嘅薑蔥魚頭煲,豆豉蒸好特別好香、魚滑。不過朋友就好失望,全程話上次好味好多,好後悔星期六去食,又勁嘈又趕住要你埋單走咁款。下次去都係平日非繁忙時段會好d😁😁
去到好多人,老一代廣東茶居格局,但都幾嘈,似小炒王啦~
糯米飯,料係夠,但唔太夠熱,合格架。
下次去都係平日非繁忙時段會好d😁😁