2015-09-29 348 views
今日剛巧係銅鑼灣區開完會,一位好耐冇見嘅老朋友打電話嚟約飲野,下午4點銅鑼灣區可以飲酒嘅地方真係唔多認識,朋友推介不如去時代廣場旁邊,位於霎東街OLIV BUILDING,上到去4樓電梯門一開,真係冇預料到會見到一個咁靚嘅裝修,印象分即加,叫咗兩支啤酒HAPPY HOUR,呢度好多威士忌,紅白酒選擇,我地就點咗兩支手工啤酒,SAISON DUPONT,花香味比較重,好易入口。LA TRAPPE,修士院啤酒,味濃而酒精濃度偏高,適合重口味D嘅朋友。薄皮薄餅,4 CHEESE,配以四款唔同嘅芝士,Blue, Brie, Mozzarella, Mild Cheddar,味道豐富,一路飲酒一路食,真係絕配。薄餅皮好鬆脆,圍邊都係焗到金黃色。呢度環境幾舒服,仲有室外吸煙露台,銅鑼灣區一個HAPPY HOUR唔錯嘅選擇。

2015-09-23