2021-06-03
朋友們話同我慶祝生日, 其中一個朋友話想食西班牙菜, 之後佢哋就suggest食呢間, 我就梗係舉腳贊成啦因為我都好想試好耐架啦!!!😋我其中一個friend要七點先放工, 佢就話呢間啲cocktail好好飲, 叫我同另一個friend邊飲邊等, 我地六點零已經黎到, 點知已經勁full, 因為原來happy hour係去到七點半...咁我地就出左去兜幾個圈..佢晚飯分咗兩場, 一場係六點至八點, 一場係八點至十點, 我哋就book咗第二場, 但係好好彩地七點就話有位!一入到去就叫左幾杯Cocktail, 唔記得咗個名係咩, 但永遠都係我啲friend叫既就好飲, 自己叫既就係好藥水😩Starter叫左個tuna tartare, 好好味!!佢出面個兜仔好脆, 食落好refreshing!Main course叫左個龍蝦飯share, 佢一黎到我覺得, 咦, 點解個湯咁稀既, 會唔會好淡? 但食左第一啖之後就忍唔住係咁食!! 因為佢個湯好似lobster bisque咁係好濃味架😋然後每一粒飯都煮得啱啱好軟硬度, 再配埋個龍蝦湯食係好正! 佢嘅龍蝦肉煮到啱啱好, 唔會過靭, 好味呀!!
Main course叫左個龍蝦飯share, 佢一黎到我覺得, 咦, 點解個湯咁稀既, 會唔會好淡? 但食左第一啖之後就忍唔住係咁食!! 因為佢個湯好似lobster bisque咁係好濃味架😋然後每一粒飯都煮得啱啱好軟硬度, 再配埋個龍蝦湯食係好正! 佢嘅龍蝦肉煮到啱啱好, 唔會過靭, 好味呀!!!(但係如果幫我拆埋肉就仲好😛要拆肉確實有啲狼狽..)
之後仲叫咗個Ribeye, Medium rare!肉味幾香幾淋, 唔錯既! 仲叫左side dish, 好似係叫Summer Salad, 呢個Salad都好味! 都係好refreshing既!
最後叫咗個甜品, Caramel烤菠蘿再配椰子雪糕, 呢個都好好味, d菠蘿好甜, 配椰子雪糕好夾!
有個小插曲, 話說呢度好多人黎慶祝生日啦, 然後呢間餐廳會攞個結他出黎, 一班人走黎同你唱生日歌....但係我覺得好尷尬, 所以我個friend就同個waiter講話我唔想搞場咁嘅大龍鳳...跟住個waiter好貼心地攞咗個甜品出黎之後, 係我個位度細細聲同我兩個friend唱咗首生日歌俾我聽,令我覺得好窩心!🥰