2018-09-13 3235 views
今日同事生日去食豪啲啲,咁附近好質素既選擇不多,所以就揀左珍寶王國。點心款色選擇普通,不比普通茶樓多或少。其中一樣係醉雞,花鵰酒味濃郁,啲酒味滲哂入啲雞肉度,而啲雞肉都好滑,加上面頭既幾粒紅杞子吊一吊味令到個味道更加豐富。腸粉方面我地叫左碟帶子腸粉,啲帶子好鮮甜,皮薄餡靚。蝦餃啲蝦都好鮮甜,果然珍寶啲海鮮都有返一定保證,而一隻蝦餃入面都幾多蝦,又爽口又好味。最後麵飯方面我地叫左個海皇窩伊麵,啲伊麵唔會太稔唔會太硬,岩岩好。而佢有一個海皇醬係面,有啲蛋花同蟹肉撈埋一齊,成個汁可以當湯飲埋。價錢方面都知道一分錢一分貨,但係耐唔中一次或者慶祝下開心事都係值得的。
點心款色選擇普通,不比普通茶樓多或少。

腸粉方面我地叫左碟帶子腸粉,啲帶子好鮮甜,皮薄餡靚。