2018-12-31
以前喺觀塘返工嘅時候成日想食呢間Made in Hong Kong,最近佢終於喺旺角朗豪坊開左分店啦!半開放式嘅座位好寬闊,唔會有壓迫感,內裏亦都設有雅座菜式選擇主要以港式飯類同西式据扒為主,晚餐價格一百多元起,定價合理。當晚我地點左一個Set Dinner同一個焗飯羅宋湯配牛油餐包晚市套餐可選餐湯或沙律,我就揀左羅宋湯!雜菜配料豐富,蕃茄味濃郁,非常開胃!牛油餐包暖暖的,好鬆軟,好好味啊!龍蝦配西冷扒鐵板龍蝦塗上芝士醬後焗香,芝味十足,龍蝦都幾厚肉,仲好多膏添,夠新鮮!西冷扒牛肉味香濃,雖然點左七成熟,但都略有點硬焗薯可以改為薯條,金黃香脆的,薯味都幾濃郁吉列豬扒青蘋果焗飯呢個焗豬扒飯真係不得了!厚切吉列豬扒肉質鬆軟,豬肉味濃!番茄醬酸酸甜甜的好開胃,仲有三色椒所以好健康!飯面上加入青蘋果去焗真係第一次試,感覺又幾清新架喎,令到個飯多左份香甜,好味道!熱咖啡港式風味熱咖啡,好飲
羅宋湯配牛油餐包
龍蝦配西冷扒鐵板
吉列豬扒青蘋果焗飯
熱咖啡
港式風味熱咖啡,好飲