2022-04-20 239 views
🍮🍮傳說中嘅「法式布甸包」真係千呼萬喚,終於比我試到嘉多娜嘅名產「法式布甸包」。之前睇過介紹及一眾foodie食評,一直心郁郁想試吓。可惜知道佢日日排長龍,已經打消念頭,採取佛系試食策略🍃🍃。多得老公嘅同事專程買返office,請老公食之餘仲預埋我一份,實在太過開心,真係要特別鳴謝😘😘。講返呢個全城大熱嘅法式布甸包,結合焦糖燉蛋同法包,未食已經聞到好香。燉蛋好creamy好滑,唔會太甜,法包放咗一段時間唔係脆身,但仍然煙韌。配合個流心布甸,真係好正😋😋。期待下次再食過,有緣嘅話希望可以試吓抹茶紅豆麻薯味🤩🤩。
🍮🍮傳說中嘅「法式布甸包」

法式布甸包
TakeAway