2024-06-03
見到一鍋堂好似有好多新鮮嘅海鮮同火鍋嘢食,我就決定走入去試試睇!店內放題真係超值,小食同飲品可以隨便拎,係唔係超得意!☺️首先要提埋呢個❣️養生藥膳湯❣️,試完我先知原來火鍋湯底咁清甜!飲完仲覺得有股藥膳嘅香氣!☘️清而唔膩,食埋落去都覺得暖胃益氣!👍跟住就試咗個名叫❣️鮮魚角❣️嘅菜式,我驚訝佢嘅新鮮同口感!一咬落去,滑滑嘅口感加上海鮮嘅味道,幾好呢!😇魚肉鮮嫩,食落感覺特別香滑,每一啖都食得見新鮮!🥰個肚仲未飽,我就挾咗幾粒❣️福州木耳丸❣️,原來木耳同丸子嘅配搭會產生意想不到嘅口感!🔥口感Q彈,加上木耳帶來嘅脆感,真係好食到無得輸!😋我再嚟就點咗個❣️木耳拍青瓜❣️,清新得嚟又帶有咁少少嘅爽口,真係好食!😝 而枱上擺咗好多唔同嘅火鍋配料,有韓式蘿蔔(微微嘅甜味令韓式蘿蔔變得特別好吃,好讓人懷念。🤤)、花米粉等等,種類真係唔少!😆❣️60分鐘半自助火鍋放題❣️,對於我呢種鍾意食火鍋嘅人黎講,真係冇咩好控訴!放心!🥳
我再嚟就點咗個❣️木耳拍青瓜❣️,清新得嚟又帶有咁少少嘅爽口,真係好食!😝 而枱上擺咗好多唔同嘅 火鍋配料,有韓式蘿蔔(微微嘅甜味令韓式蘿蔔變得特別好吃,好讓人懷念。🤤)、花米粉等等,種類真係唔少!😆