2018-06-17
呢日試左青花🍃☘🌿餐廳一片綠油油嘅感覺,清幽怡人啱啱坐正窗邊,玻璃輕透自然光,食野都食得開心d餐廳提供多種東南亞美食,有少少選擇困難症發作😵我地就偏好泰國野,主食前試左個[惹味拼盤]先,咩都有d嘛。揀左細嘅份量👉🏻菠蘿雞翼幾特別🍍菠蘿釀入雞翼入面,清新得黎仲可以減低罪惡感😆。薄燒嘅豬頸肉,點埋泰式辣醬,係幾惹味‼️。️仲有🐔炸雞卷同青檸雞槌,特別鍾意魚餅🐟⋯混入香料製作,真係令我想念曼谷主食試左[泰式大蝦炒金邊粉],金邊粉調味唔錯,蝦夠大隻另外嘅🍍[燒菠蘿蟹肉炒飯],炒飯配菠蘿粒同提子乾..味道清甜加埋肉鬆同腰果..感覺更有層次😁伴碟有幾片新鮮菠蘿,記得一定要食呀‼️最後點少得試佢嘅[芒果糯米飯]呢😏‼️擺盤靚糯米飯有驚喜,💜💙紫藍色嘅飯好吸精食落煙韌,如果椰漿再多少少就perfect喇芒果都算甜,仲有好少食到嘅杏仁脆片飲品都幾有特色~[三色冰奶蓋]面頭有彩色嘅龍鬚糖,賣相靚⋯唔同普通三色冰,呢度嘅會有層奶蓋,幾濃厚
。
。
主食試左[泰式大蝦炒金邊粉],金邊粉調味唔錯,蝦夠大隻