走進咗這家餐廳,一陣香氣嗲到我心花怒放🌸!首先點咗黑蒜油炒鮮蝦雜菌意大利麵,吓!真係滿足晒啲蝦控,炒得啱啱好,雜錦菇呢,口感爽彈,蒜香掛咗滿口,CP值幾高。再嚟就係賣相撩人嘅雞翼拼盤,黑椒那款,勁夠味,入口即溶;檸檬款清新提神,一啖咬落去,皮脆肉汁四溢。最突出嗰款係釀咗飯嘅雞槌--獨家秘製,飯粒香糯,啖啖驚喜,食完令人拍案叫絕👏!特色甜品黑糖蕨餅呀,真係好有驚喜,外層嘅蕨餅韌韌地,入口甜而唔膩,綴以自家製嘅紅豆同綠茶雪糕,simply perfect!瘦身嘅我都放唔住口欸!茶點我選擇凍頂烏龍茶千層,茶味輕盈優雅,但如果cream層可以再輕柔啲就冇得頂喇!而多明尼加60%朱古力咁深喉,簡直係Chocolate Lover嘅天堂😍,bitter sweet嘅完美平衡。最後點杯DIRTY來收科,滑順嘅奶泡襯托出咖啡嘅濃郁香氣,層次分明,每一啖都好似喺味蕾上演咗一場音樂會!下次有空,一定再嚟,有得慢慢享受㗎嘛~🎶👅💓