2020-01-13
平時男朋友返工食午餐會嚟呢間食,佢同我講呢間好好食所以今日帶我嚟試吓。今日食佢呢度嘅藥膳雞湯面、冬陰功湯面同埋糍粑!首先藥膳雞湯面,湯底好足料飲得好舒服。我差唔多成碗湯飲晒咁滯。現麵線就一般般正常咁啦,雞件好嫩好新鮮好有雞味。不過男朋友話下晝嚟食嗰時啲雞更加新鮮。而男朋友嘅冬陰功湯面就冇藥膳雞湯面咁好食啦,不過啲冬陰功都唔差嘅。而我就淨係飲咗佢個湯底一啖所以佢個面好唔好食我就唔知啦喺香港唔係度度都有得食糯粑嘅,而呢度就有得食啦。就算其他地方有得食都唔未必一定好食。呢度嘅糯粑就好好食,佢唔會入面仲有一粒粒咁嘅口感係完全好煙銀。另外佢嘅黃豆粉好似唔駛錢咁成隻碟都係。我食得好滿足好開心另外我杯熱奶茶係唔知佢未洗乾淨隻杯定唔小心的左啲檸檬水落去,飲落有少少檸檬味呢間比我嘅感覺就係我會間唔中掛住佢嘅味道而會再嚟食~
呢間比我嘅感覺就係我會間唔中掛住佢嘅味道而會再嚟食~