2023-06-27
收藏咗依間位於堅尼地城嘅尼泊爾小食店已經差唔多一年,因為一直都幾偏遠同唔順路,就實行拖字訣。 咁岩收工得閒,又肚餓,就決定專登搭車嚟試吓。位置上如果搭地鐵去堅尼地城就會好方便, 基本上一出地鐵站行幾步路就會見到。 門面嘅七彩顏色相當吸晴, 內在環境其實唔算大座位亦都只有三個, 見到唔少街坊都係會外賣走, 都幾受街坊歡迎。食物方面當然以尼泊爾為主,有多款唔同嘅尼泊爾小食, 包括相當出名、與啲名一樣嘅饃饃。 都有甚少聽過但喺尼泊爾都相當著名嘅小食同飲品。本身想叫芝士波波, 但老闆娘只因為冇乜人叫 ,所以已經暫停供應, 相當失望🫠早知就早啲黎試不過唔緊要,老闆娘最後推薦左乳酪紅石榴薯仔波波($40),都係店內嘅人氣產品嚟㗎 因為比較飽同埋都試過饃饃 ,就冇嗌到, 另外仲嗌咗電腦著名嘅黃金牛奶($30)因為係即叫即整所以都要需時片刻。 乳酪紅石榴薯仔波波, 老闆娘會問你有冇試過尼泊爾小食,而我係冇嘅,所以老闆娘都好細心咁介紹咗個食法。除薯仔波波會附送一支汁醬, 在用餐前,將個汁倒滿個波波。食落去會酸酸地甜甜地 ,個汁同內涵相當夾。大推! 黃金牛奶,飲落有少少香料味,唔會好重 ,同樣都會有少少薑
因為係即叫即整所以都要需時片刻。
黃金牛奶,飲落有少少香料味,唔會好重 ,同樣都會有少少薑味, 又唔會好辣。愛惜功效可以有助睡眠同舒緩經痛,只係心理影響淨係真係,嗰晚返到屋企真係好瞓左