2019-05-15 263 views
去開太古嘅康怡就嚟咗試呢間餐廳,Cowbean,其實已經見佢開咗好耐,不過我對日式西餐嘅扒類一直都冇乜信心,但今次見到佢主打賣牛扒就入去試吓食物❤️❤️❤️❤️每樣食物都好Standard,味道唔錯,不過個羊扒我叫咗七成,但係嚟嗰陣似三成,之後同侍應生講,結果佢拎入去翻熱後都係三成,所以唔係太明,不過味道可以嘅。不過日式西餐最吸引我嘅地方都係咖啡,永遠都好香,正呀!份量❤️❤️❤️❤️每人一份夠飽呀,可以跟餐或者唔跟餐,羊扒本身係餐,牛扒唔係,不過兩個人啱啱好。環境❤️❤️環境本身可以嘅,但係佢呢期主打鐵板餐,抽風做得好差,只要同時有三份牛扒出菜,就成間餐廳有一層煙,要幾分鐘先抽得走,搞到成身好大陣油煙味。服務❤️❤️❤️還好,侍應生態度OK嘅,不過上菜嗰陣放野比較大力,感覺麻麻。價格❤️❤️❤️唔算貴,不過都唔係特別抵,每人$230左右。美國肉眼扒$178假日晚餐(羊扒)$209餐+ 凍焦糖蛋白伴雪糕$30餐湯,熱咖啡(包)加一其實味道幾好嘅,係抽煙差啲,下次可能會選擇下午幫襯。#cowbean #cowbeanpokkacafe #cowbeans #cowbeanhk #hkfoodie #hkfoodies

食物❤️❤️❤️❤️
不過日式西餐最吸引我嘅地方都係咖啡,永遠都好香,正呀!

份量❤️❤️❤️❤️

環境❤️❤️

服務❤️❤️❤️

價格❤️❤️❤️
唔算貴,不過都唔係特別抵,每人$230左右。

美國肉眼扒$178
假日晚餐(羊扒)$209
餐+ 凍焦糖蛋白伴雪糕$30
餐湯,熱咖啡(包)
加一

其實味道幾好嘅,係抽煙差啲,下次可能會選擇下午幫襯。

#cowbean #cowbeanpokkacafe #cowbeans #cowbeanhk #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodieblogger #hkfoodielife #hkfoodieyiki
餐湯薯仔野菌
美國肉眼扒