2013-12-04
星期六放工, 約了朋友到李公館下午茶聚, 好彩一早book左位唔駛等!!飲茶一定要點蝦餃燒賣啦!!蝦餃都頗特別, 綠色既菠菜皮非常特別, 而且都尚算通透, 加上蝦都好新鮮好爽口!跟著到燒賣, 燒賣都好大粒, 上面加左大大隻蝦同黑色墨魚子, 唔會好似淨係食緊豬肉咁, 而且食落無肥肉!雪影叉燒包, 熱辣辣既叉燒包, 外層鬆脆內暖, 裡面既叉燒好淋好好味, 放工最肚餓既時候食, 正!! 脆脆野菌腸, 呢個小朋友都話好好食! 雖然係齋, 但野菌相當入味, 外邊包左泰式春卷既皮再加腸粉皮, 點心師交將每一件腸粉都楝起左, 加左豉油都唔會整淋左都春卷皮, 春卷皮食落仍然好脆, 小朋友都讚!! 荳苗蟹粉春卷, 呢個因為菜味蓋過左啲蟹粉味, 唔太食到有蟹粉味~ 娥姐粉果, 咀叼的朋友不太好粉果, 因為怕裡面既餡太油, 但係食過之後, 朋友都大讚好味, 粉果皮又做到好薄, 而且裡面的餡料不太油, 仲好夾添呀! 芝士咸水角, 芝士不嬲都係我既至愛之一, 咸水角炸到圓圓的好似煎堆, 咬落非常脆口, 而且有濃濃既芝士味, 愛芝士既朋友都非常喜歡!甜品怪又點可以唔食甜品, 呢度既甜品都相當有水準, 焦糖布
飲茶一定要點蝦餃燒賣啦!!
蝦餃都頗特別, 綠色既菠菜皮非常特別, 而且都尚算通透, 加上蝦都好新鮮好爽口! 跟著到燒賣, 燒賣都好大粒, 上面加左大大隻蝦同黑色墨魚子, 唔會好似淨係食緊豬肉咁, 而且食落無肥肉! 雪影叉燒包, 熱辣辣既叉燒包, 外層鬆脆內暖, 裡面既叉燒好淋好好味, 放工最肚餓既時候食, 正!!
芝士咸水角, 芝士不嬲都係我既至愛之一, 咸水角炸到圓圓的好似煎堆, 咬落非常脆口, 而且有濃濃既芝士味, 愛芝士既朋友都非常喜歡! 甜品怪又點可以唔食甜品, 呢度既甜品都相當有水準, 焦糖布甸同牛奶布甸都好好味!
下次再約其他朋友一齊來!!