2016-08-22 1449 views
睇完櫻桃小丸子7點幾,我哋3口子去揾食,本來想去food court 大家都可以食唔同菜式,但估唔到咁多人,於是上南小館博下有無位,結果等5分鐘就有位喇1. 生煎包。。上枱唔係即食,因為爸爸去了洗手間,等了一會兒開始食,包底好脆,包內的湯依然係熱,並無因為等侯而變得淋。2.四小併。。有6/7個款可以選擇,本來以為碟頭會唔大,因為1款小食都40幾,呢個4併70幾。上枱見樣樣都足份量涼伴木耳。。入口爽,慢慢會在口中滲出wasabi的微辣味,好開胃。花雕醉雞。。有酒味,雞肉嫩滑。糖醋排骨。。太酸,我覺得一般,淺嘗是可以的。四喜烤伕。。味道小小甜,作為前菜也開胃。3.蝦雲呑湯麵。。雲呑皮薄,饀不過不失。為咗有米氣落肚而叫。4.招牌鮮肉小籠包。。皮薄有湯汁無可挑剔5.炸銀絲卷。。條包唔夠飽滿,太瘦,我家附近的比較好。6.五穀薏米水。。我一向鐘意穀物飲品,對我嚟講係好好飲,仲有飽肚感總括,環境舒適,服務和食物也不錯,晚餐時間平均$100左右一個人,銅鑼灣算抵食幾好。

花雕醉雞。。有酒味,雞肉嫩滑。
糖醋排骨。。太酸,我覺得一般,淺嘗是可以的。
四喜烤伕。。味道小小甜,作為前菜也開胃。

4.招牌鮮肉小籠包。。皮薄有湯汁
無可挑剔

5.炸銀絲卷。。條包唔夠飽滿,太瘦,我家附近的比較好。

南小館四小併😋
生煎包