2024-10-09 214 views
🍱餐廳:阿爺八鮮鍋(尖沙咀) 🏫地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖今晚老公想食麻辣雞煲,但係我又想打邊爐,咁就即刻諗起上次嗰間「阿爺八鮮鍋」,能一次過滿足我哋兩個嘅慾望,梗係大滿足❤️❤️❤️食過返尋味,我哋食返「2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題」,又係揀5:30p.m. 入座,價錢平啲又冇咁多人,食到7:30,梗係食到肚滿腸肥🤣🤣🤣~麻辣雞煲份量不會太多剛剛好,因為一定要留肚打邊爐,雞肉嫩滑又惹味,老公讚口不絕😆~刺身拼盤我哋 like & share 社交平台 ,即送刺身拼盤,有甜蝦、魷魚、北寄貝等,清甜爽口,全部在水準之上,特別鍾意爽口彈牙的魷魚🦑,新鮮美味😃~燉湯蟲草雞湯,真材實料夠滋潤,飲得出冇味精😍~湯底我哋揀經典的豬骨湯底,調味適中,配搭乜嘢火鍋材料都適合🥰~ 活海鮮拼盤有龍蝦、大虎蝦、大元貝、活鮮鮑魚及蟹等,食材真的是活海鮮,所以有光澤,口感柔軟彈牙,鮮味十足,一般火鍋放題係唔會有這樣的高質素❤️~自選火鍋配料安格斯牛肉油脂均勻,超級嫩滑,牛味濃郁;海蝦同賴尿蝦非常生猛,跳彈出枱面,嚇我一跳呢;另外仲食咗一啲唔會太飽肚嘅嘢,例如蟹、大蜆、鮑魚、白鱔片、手打
🍱餐廳:阿爺八鮮鍋(尖沙咀)
🏫地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

~麻辣雞煲
刺身拼盤
~燉湯
蟲草雞湯,真材實料夠滋潤,飲得出冇味精😍

~湯底
我哋揀經典的豬骨湯底,調味適中,配搭乜嘢火鍋材料都適合🥰
~ 活海鮮拼盤
~自選火鍋配料
安格斯牛肉油脂均勻,超級嫩滑,牛味濃郁;海蝦同賴尿蝦非常生猛,跳彈出枱面,嚇我一跳呢;另外仲食咗一啲唔會太飽肚嘅嘢,例如蟹、大蜆、鮑魚、白鱔片、手打蝦滑,再來半份雲吞同水餃,最後一定要食返啲生菜,吸收晒啲海鮮同牛肉的精華,好好味😋