2023-05-05
餐廳門口嘅霓虹燈超有feel,入到去環境係濃厚美式風情,勁正!🇺🇸餐廳有個Set Menu For Two ($238/pp),包沙律、小食、雞翼、pizza同每人一杯啤酒,定價親民呢!🥗Alvy’s Caesar 腐乳汁凱撒莎律呢度嘅菜式係中西fusion,除咗用上腐乳汁,沙律嘅配料仲加咗叉燒同炸雲吞皮,超級特別!🍖Meatballs in Sunday Sauce 招牌肉丸肉丸由豬肉同牛肉混合製成,肉味濃郁!🥃Bourbon BBQ Wings 威士忌燒烤炸雞翼香甜惹味嘅雞翼配上薑蓉忌廉,夠晒突破得黎又幾夾🤣 不過whiskey味就唔係好出喇~🍕Bak Gwei 白鬼叉燒薑蓉薄餅用叉燒同薑蓉嚟整薄餅真係大癲!每啖都充滿港式風味,薑蓉同mozzarella意外地夾,咸香惹味🧀 Pizza係handmade sourdough pizza,個邊位超煙韌,好味!啤酒我哋兩杯都揀咗少爺啤,ANOTHER ONE係session ale,比較輕身同fruity,而JENG係IPA,飲落以苦味收尾,佢相對full body啲,飲落爽啲感覺更襯pizza呢🍻見到佢哋依家做緊飲品freeflow優
🥗Alvy’s Caesar 腐乳汁凱撒莎律
肉丸由豬肉同牛肉混合製成,肉味濃郁!
🥃Bourbon BBQ Wings 威士忌燒烤炸雞翼
🍕Bak Gwei 白鬼叉燒薑蓉薄餅
見到佢哋依家做緊飲品freeflow優惠,$300可以2個鐘任飲5款啤酒、House Red & White、罐裝Higherthan、Highball、梳打、檸檬水同果汁,下次真係要黎飲飽食醉了🤪