2022-05-23
小編今日行經朗屏咁啱想食嗰間無開,而行經見呢間裝潢唔錯👀。上網發現呢間餐廳有兩間分店,其中一間就係元朗呢間,既然又未諗到食咩就不如試下啦,希望有驚喜🤓。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈紅燒牛肉麵 $68套餐入面有酸菜,豆腐乾作配菜,牛肉有數塊,幾厚身,牛肉香味亦每啖都食得到🤔,亦有少少滷水汁味道,碗麵入面有1大件白蘿蔔同1大件紅蘿蔔😋,湯底唔算太濃,清清淡淡牛肉味。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈鹽酥雞 $46每一件都好大塊, 眼睇一共有6-7塊多✨,另外配上柚子汁,味道帶甜。小編覺得就咁食鹽酥雞都足夠味,不過想味道多啲層次,建議可以點下。炸雞肉嫩唔算差,入口軟熟,炸得非常脆🤗。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦總結:餐廳位置唔算難搵亦都唔太偏遠,喺朗屏站附近1-2分鐘都到🏃♂️。如果行經搵下台灣小食就可以一試呢間餐廳,室內環境尚算可以😁。
🎈紅燒牛肉麵 $68
🎈鹽酥雞 $46