2019-06-22
聽人講呢間老鳳冰室平靚正,今日經過就同朋友一齊黎試下。一入到黎覺得裝修好有心思,好有懷舊風情,連餐牌都係特別設計。同朋友叫左各自一個餐,朋友食嘅係火腿通粉配黑松露炒蛋多士,黑松露份量超多😍非常好味,質素遠超呢個價位($42),性價比好高!我就叫左個沙爹牛肉米,配嘅係3.6牛乳炒蛋,炒蛋一樣都炒到好香滑,但我都係覺得黑松露個款更加好味,如果可以沙爹牛肉麵配黑松露多士就更perfect 啦😋加左杯凍檸茶($8),味道唔太甜,好飲!加左個豬扒飽同蜜焦雞翼,豬扒包先20幾蚊,又係好抵食。至於雞翼大大隻有5隻咁多,仲有配沙律菜。本身以為蜜焦雞翼係類似蜜糖燒雞翼,但原來個汁係類似黑椒汁加蜜糖咁,又出乎意料地幾夾,而且雞翼炸得好香脆👍🏻總括而言,食物份量多,質素好,價錢唔貴,款式又多,環境亦舒適,下次經過都會再食👍🏻👍🏻
加左杯凍檸茶($8),味道唔太甜,好飲!