2021-03-23
夜晚放咗工之後冇咩人食,但係水準仍然都係好高質,一啲都冇受影響。疫情之下真係要多多支持值得幫襯嘅餐廳高質素嘅港式羅宋湯,好濃郁好惹味,係真係古老茶餐廳嘅香港人口味。美中不足係偏鹹咗少少。值得推介嘅咖喱牛腩飯,途中為多汁小飯。明明已經少飯但係都好大兜飯😂😂😂唔係嗰啲假嘅螢光咖喱汁,而係真材實料有少少椰香嘅牛腩咖喱汁。有洋蔥薯仔炒野,係最考驗一間餐廳嘅師傅功力。乾炒牛河真係炒得好好,牛肉片好多快,韭菜都好多,食水好靚,吵得好友鑊氣,上咗枱一陣都仲話係出緊煙好夠熱西冷牛扒薯菜,我用app落單,撳錯咗。人哋個菜明明係鐵板西冷牛扒,我最後揀咗碟上,揀錯咗。正常應該係有咋渣聲嘅鐵板上牛扒下邊有好多薯條,好新鮮熱辣辣好好食,蔬菜都好新鮮。西冷牛扒嘅橫切面,我揀咗五成熟,熟度控制得好好。中間粉紅色嘅部份都唔會太un, 外面煎得好香。
炒野,係最考驗一間餐廳嘅師傅功力。
牛扒下邊有好多薯條,好新鮮熱辣辣好好食,蔬菜都好新鮮。