2024-06-26 1486 views
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香港嘅 #港式扒房 已經買少見少,好多都係呢幾年都執咗。深水埗區仲有一間懷舊嘅扒房,而且仲可以食到傳統嘅 #鐵板餐 。陳年嘅格仔枱布、暗暗地嘅燈光、還有一張健力士嘅海報,俾人一種摩登年代感。前菜 #餐包 好大舊,比平時一般嘅餐廳仲要大,抵食夾大件! #羅宋湯 都夠足料,唔係好甜,飲落味道唔錯! #肉眼扒 好大塊,加上淋上黑椒汁,「滋滋咋咋」嘅鐵板聲,濃厚嘅黑椒味慢慢撲鼻,好有以前据扒嘅感覺!肉眼扒好厚肉,份量相當十足,而且非常嫩滑,好易入口。成塊扒下面仲有唔少薯條同雜菜,包大家食得飽肚!整體上,價錢唔算好貴,而且餐廳氣氛有老派港式感覺,係一般情侶約會之選!
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餐包、羅宋湯
肉眼扒
2024-06-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
餐包、羅宋湯
肉眼扒