2007-04-28 4 views
為左慶祝爸爸生日,我們又去左經常食的荃灣海港,我們未夠7時入坐,但場內已經有8成人,我地叫左7個餸,一個湯,埋單都係7百幾,幾抵食,我爸媽熟呢度,所以仲有糖水送,一般只有西瓜幾片!$68一大個冬瓜x,一人有2-3碗,很足料!沙薑雞腳,$28,比午市貴10蚊,爽口,不過唔易咬!鮑片小唐菜,真真正正是鮑魚,很鮮甜!西蘭花花枝片!很惹味,餸飯一流!個名唔記得,味道係黑醋排骨,好大件,好入味,有好多舊!蝦!$58斤,都好多隻呀!蝦蝦大笑,生日點可以少!海港最出名的燒鵝!$90,有少少失望,皮唔夠脆,懷疑微波爐叮熱的,因為個牒奇怪的會"熱"的,其他餸沒有!等了半個鐘的大青斑,$168,足足超過2斤,我地6個人其實很辛苦先食得哂,真係好大條!南瓜西米露(熱),比較甜左少少!因為我蠢左,食完左糖水先食,所以西瓜唔甜,可以加鹽,幾有特色!總括而言,其實檯上的食物足夠10人食,加埋1支大啤,3碗飯及6位茶錢都只係7百多d,真係好抵食,同埋味道都幾好!值得推介!

$68一大個冬瓜x,一人有2-3碗,很足料!

沙薑雞腳,$28,比午市貴10蚊,爽口,不過唔易咬!

鮑片小唐菜,真真正正是鮑魚,很鮮甜!

西蘭花花枝片!很惹味,餸飯一流!

個名唔記得,味道係黑醋排骨,好大件,好入味,有好多舊!

蝦!$58斤,都好多隻呀!蝦蝦大笑,生日點可以少!

南瓜西米露(熱),比較甜左少少!