好記得細個去茶樓飲茶,手寫牌、龍鳳裝飾、鐵皮茶壺經常都會見到😌但而家呢啲懷舊裝飾已經好少見🥲估唔到喺旺角「女人街食飯公司」竟然見得返❣️.餐廳裝修別具用心,周圍都係老香港情懷嘅裝飾🇭🇰唔講以為返咗去六七十年代嘅香港😆喺度食飯特別有氣氛,而且餐廳開到12點,夜晚行完街都仲食到😝.🍴蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子王成隻手掌咁長嘅蟶子王勁吸引😍吸收晒豉油、蒜蓉嘅精華,更突顯出蟶子鮮甜,且非常爽彈😋.🍴鐵板黑椒京蔥牛仔骨💰$148燒紅咗嘅鐵板上到嚟嗰陣咋咋聲🔥香氣四溢🤤黑椒醬嘅微辣帶點惹味,牛仔骨唔會太韌啱啱好,份量都幾多下😙.🍴豉油王龍鬚炒麵💰$98炒得夠乾身,唔會油淋淋😌我有芽菜、蔥、魷魚🦑鍾意濃味啲可以加埋辣椒醬🌶️

🍴蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子王

🍴鐵板黑椒京蔥牛仔骨