2021-12-27
Dadum~又係我Yummy出動同大家評下野食啦~聖誕節正日喺長洲度過,都想試下呢邊既西餐廳應下節,估唔到呢間咁有驚喜~平時食開All day breakfast,大部分都有牛角包、炒蛋、煙三文魚、蘑菇、茄汁豆呢類正常配搭,但呢份deluxe早餐有埋龍蝦揀!龍蝦好新鮮,夾埋牛油焗,唔算好creamy但係非常入味。可能Yummy食得太過癮(again lol),隔離檯一坐低就跟機叫左兩份同樣既早餐XD另外仲叫左呢到號稱招牌菜既Double Cheese Burger,我其實食住all day breakfast等,所以我諗都要等20分鐘左右,不過好值得等,因為!真!係!好!正!牛肉好重牛位但係唔會好膩,跟住個cheese其實已經融化曬喺牛肉之中,而且塊肉新鮮煎起,熱辣辣又仲有啲油香!不過呢到每樣嘢食都係單嗌,如果要飲咖啡就要額外比多$30-$40啦!推介Latte,佢用既豆都幾香,不過Americano就麻麻地建議,味道有啲淡~最後,呢間野其實都好受歡迎,鋪面又比較細,室內可能得4張2人檯加1張四人檯,Yummy其實係咁啱好早11-12pm開始等先快啲入到去。所以如果大家想食,可能用an
最後,呢間野其實都好受歡迎,鋪面又比較細,室內可能得4張2人檯加1張四人檯,Yummy其實係咁啱好早11-12pm開始等先快啲入到去。所以如果大家想食,可能用annual假入去會好啲haha,假日應該好難等架~