2024-01-16
平時行開都係買十二蚊四條腸粉(平盡葵芳冇得輸)今日晏晝點左一份滷水雞髀(買俾屋企人嘅外賣)同埋一碗冬菇、豬大腸、牛腩、滷水雞翼車仔麵,整體而言,滿意嘅用餐體驗。滷水雞翼車仔麵。麵條彈牙有嚼勁,與滷水雞翼的濃郁滷汁完美融合。冬菇嘅香氣同豬大腸和牛腩嘅肉香相互交織,令整個湯底更加豐富。整碗麵條和湯汁比例適中,有濃郁口感嘅同時,又唔會覺得好肥膩。滷水雞髀,拎到返屋企仲係熱,十分難得。以滷水煮熟的雞髀肉質鮮嫩多汁,入口即化,其他舖頭一係就唔夠熱,一係就熟嗰頭。滷汁的味道濃郁,啱晒鍾意濃味嘅屋企人。滷水雞髀同車仔麵給都留下深刻印象。味道同口感都非常出色,如果鍾意滷水菜式和濃郁的湯頭,一定要試下。好好彩行街附近有呢一間孖寶車仔麵,每次到葵廣一定要去。