2022-08-16 31 views
今晚去左同事介紹位於旺角嘅#韓川 ,佢說生蠔新鮮美味,氣氛又好,令到我都要即時約個知己,去食個晚餐至得。門面用上霓虹燈很易搵,裝修得很精緻,坐得又夠舒適,讚👍。首先點左生蠔🦪一打先,擺盤好靚令人心心眼,蠔味濃郁入口爽滑,超級正又creamy, 感覺好新鮮,加了檸檬汁同醬汁一併食更提鮮,真係唔錯啊👍。真露焗蜆🥘,蜆肉洗得夠乾淨,一啲沙都冇,蜆肉有淡淡的酒香又唔會太過濃郁,底下仲有韓國粉絲鋪底,推介!韓式芝士溫泉蛋🍳鰻魚蓋飯,在肥美的鰻魚鋪上了好多芝士,中間有些菠菜、粟米粒同蘿蔔粒,仲有隻溫泉蛋,加埋燒汁全部撈埋一併食,無啦啦就食晒成碗飯,超級滿足☺️。🥩🥓韓川燒肉拼盤有牛、雞同埋豬肉,一次過可食到3款肉類,韓式秘製魔鬼辣醬超級正啊,配上洋蔥🧅、燒汁、蒜粒同生菜,卷住一併食,滋味無窮,而且有個爐熱住, 好溫馨喎。配合韓國白提子米酒🍺🍺一路飲一路食,超級爽呀☺️👍。
去食個晚餐至得。
門面用上霓虹燈很易搵,裝修得很精緻,坐得又夠舒適,讚👍。

配合韓國白提子米酒🍺🍺一路飲一路食,超級爽呀☺️👍。
2022-08-15
Type of Meal