2015-05-27 514 views
去紅磡睇戲同食飯,見這間cafe價錢適中,一於試一下。我哋2人叫了蘑菇湯,煙三文魚卷,焗田螺及豬手意粉。店子細細,坐位當然不算闊落及舒適,環境也只是一般。我們的座位貼着廚房,有香濃的炒意粉的香味,但廚房的熱力直傳出來,所以都幾熱。先來個蘑菇忌薕湯,湯是由幾款不同的菇做成,沒有打碎,一粒粒留在湯內,有湯飲又有菇吃,口感也算滑,餐湯算超班了。頭盤焗田螺除了薯蓉外,田螺再加上芝士,較一般焗田螺更香口吸引,但就油多了一點。另一頭盤是煙三文魚卷,做法是酥皮包住煙三文魚,自家制夠特別,值得一試!主菜是豬手意粉,豬手味道適中亦不膩,意粉也炒得好香,其實跟家裏自家做的差不多,好有屋企感覺,不過不失吧!總括,食物放少一點油炒會更吸引!

總括,食物放少一點油炒會更吸引!
三文魚卷
牛油焗田螺