某一日經過蒲頭島聞到好香嘅麻辣火鍋味道,再望一望門口抗疫套餐價,火鍋外賣套餐,外賣自取有八折,埋單計數 $230 二人餐,款式多而且選擇豐富,仲可以配埋自家製香辣湯底,咁完美又點可以唔試吓呢?自家製香辣湯底屋企開冷氣食火鍋,食得安心又舒服,自家製果然特別真材實料,香辣味道濃烈,建議一份湯底加一份水,麻香而不會太辣,刺激惹味,火鍋精華發揮得更加好!美國牛板腱美國牛板腱肉的油花均勻,牛味濃香,口感柔嫩,牛板腱切片加上香濃的辣湯,味道跟肉汁一樣咁正呀!西班牙豚肉片西班牙的豚肉片外表特別肥美,而且霜降勻稱, 賣相很好。一咬落肉汁香甜四溢,肉味之香濃真的絕非一般豬肉可以相提並論,用來做火鍋也很好味。雞件雞件配搭濃郁的香辣湯底,有點像吃雞煲的感覺,雞件嫩滑多汁,口感一流。丸類特別要讚一下貢丸、牛筋丸味道特別香濃,一入口就有爆汁的感覺。火鍋配料比較特別的有墨魚春卷,彈牙到不得了,而且食到一粒粒的墨魚肉,口感很好。油豆腐平時比較少食到好似手掌咁大的油豆腐,放湯吸收晒所有精華,味道很好,湯汁飽滿。炸魚皮最開心係外皮香脆可口,沾滿湯汁更加好吃。蔬菜食咗咁多肉再食返唔同嘅蔬菜平衡一下,腸胃都健康啲。烏冬食火

自家製香辣湯底

美國牛板腱

西班牙豚肉片

雞件

丸類

火鍋配料

油豆腐

炸魚皮
最開心係外皮香脆可口,沾滿湯汁更加好吃。

蔬菜
食咗咁多肉再食返唔同嘅蔬菜平衡一下,腸胃都健康啲。

烏冬
火鍋最後一定要食埋烏冬咁先至完整嘅,烏冬吸收晒整個火鍋湯底嘅精華,每一啖都很好味道。

再飲買冰凍的可樂,打邊爐飲可樂真係絕配!

TakeAway
$115 (Dinner)
  • 火鍋外賣套餐
  • 自家製香辣湯底