2016-05-17
食完飯總是抗拒不了甜品的誘惑😝 ,尋找在popcorn附近的甜品店,發現原來這裡也有嚐糖~ 印象中旺角店都不錯,餐牌和桌椅也營造課室風格, 決定去試一試~一睇餐牌。。發覺選擇比旺角店少。。佈局也完全沒有課室風。。 😐唔。。這次感覺沒太多心水選擇,一d預先拼好的甜品撈又不太合心意,見到有"自選科",好~ 選了$17黑珍珠底,加$4河粉,$4粒粒啫喱同$6雪米糍,同行的Mr.M則點了他至愛的腐竹蛋湯圓糖水(腐牧師)~先來我的自選糖水,老實說。。一望之下有點失望。。感覺好求其。。唔知有d黑珍珠係咪浸得太耐,有d爛左出黎,差d以為係蟲蟲🙄。。河粉又唔知點解係爛的,😤不是完整一條條。。d啫喱又少。。真係有d唔想食。。好彩俾左粒至愛的香芋雪米糍搭救😶至於腐牧師係幾好味ge,夠香濃,芝麻湯圓也軟綿好食!不過下次未必再來了。。
至於腐牧師係幾好味ge,夠香濃,芝麻湯圓也軟綿好食!
不過下次未必再來了。。