2021-03-03
為了一試呢間長期人氣高企嘅cafe,上個月同朋友特登約早啲到餐廳以避開lunch嘅人潮,我地11:30到達時已經滿座,剛好有坐室外高枱嘅食客離坐,我地先幸運地唔需要排隊,仲要有得坐個靚靚打卡位!係我地之後幾乎都要排長龍等位了,所以唔想等位嘅最好早點來啦!呢度嘅食物係以自選組合形式嚟叫,啱晒唔同個人口味,由於所有配料都太吸引嘅關係,我貪心地點了4 toppings ($138),再配上sourdough + lemon cream cheese,特別一提$138 set 除了多左topping,亦附加沙律同免toppings嘅另外加費,所以其實可以話係更抵食。至於4款toppings如何組合係2塊麵包上似乎就餐廳會幫你決定,佢幫我組合了avocado + scrambled egg一邊,smoked salmon + crab meat另一邊。雖然我第一刻對呢個配撘有點驚訝,感覺調轉成avocado + crab meat 同 scrambled egg + smoked salmon會更加夾,但無可否認食材夠靚十分好味。Avocado嘅熟度啱啱好,香味十足。Scrambled egg用
Avocado嘅熟度啱啱好,香味十足。Scrambled egg用了奶炒,食落非常香滑。Smoked salmon唔會過咸食到鮮味,Crab meat嘅鮮味亦唔輸比smoked salmon,食到粒粒蟹肉。加上每樣食材份量十足,平日都算唔細食嘅我都係勉強先食得晒,所以絕對係物超所值!