2019-11-29 370 views
逢星期一返工都有種失落感,諗定放工去食個自助餐;為辛勞的一星期打打氣。近近地選擇了這間酒店;見網上訂座送25里;又係里數餐廳,星期一仲可以一蚊一里,好抵呀!以自助餐來講食物選擇係失望的。最多的就是蝦及蜆。分別在冷盤、熟食及即煮海鮮區都出現。熟食選擇亦不多。食極都係蝦同蜆。基本的沙律及刺身都有。冷盤中;這個長腳蟹最多人食;可惜質素唔得。肉係莓的、明顯不新鮮。呢個位置主要是蒸魚及炒蜆交替換的。可惜魚出一爐,不消一分鐘就連骨被掃清。之後等極呢盤蜆都唔消失,我想食下魚都無機會。其實酒店更換食物速度都好快,我都唔明白d人點解要拎度一座山的蟹腳、涷蝦等;完全是搶食世界;難道真係餓左一日先去食呢餐晚飯嗎?完全冇諗下後面排隊既人感受!整體來講;食物味道合格、最不滿意的就是食客間這種要搶食的行為。我就不會再有下次了。

我就不會再有下次了。
2019-11-25