2016-04-04 1202 views
三五知己,想搵間環境舒適既西餐廳、鋸下扒、傾下計、來個happy gathering,旺角呢間Amour Corner都係一個唔錯既選擇黎到餐廳門口大約晚上7點,發現入面已經差不多滿座,好彩早幾日已經訂左位!係門口見到個$228 seafood platter,好似幾吸引,入到去要整返個先!店內氣氛不錯,適合來個燭光晚餐我地4個人order左一個seafood platter同兩個二人晚餐~個二人餐入面會有是日餐湯同沙律、兩個前菜、主菜就可以7選2,有得揀肉類、飯、意粉總有一樣會岩你~頭盤黎喇~~~生蠔海水味好重,肉身嫩滑鮮甜蝦得兩隻,所以我地4個要share黎食鮑魚都不錯,咬落去幾彈牙,軟硬適中青口就普通~再黎多個巴馬火腿蜜瓜火腿鹹味恰到好處,配上爽甜既哈蜜瓜,好夾~好有驚喜既一道菜!鵝肝表面微焦,入口即溶,燶燶地脆脆地既口感非常討好~不得不讚,夾係中間既青蘋果真係切得好薄,我地4個人都讚嘆師父既刀法好犀利啊~~青蘋果既酸甜味道平衡返鵝肝既油香,放係底既多士亦非常香脆真係做得非常出色羊架五成熟切開羊架,香味四溢,肉汁豐富,肥瘦度岩岩好~鍾意食羊架既我,食晒成舊之後覺得好滿足啊好cre
店內氣氛不錯,適合來個燭光晚餐

個二人餐入面會有是日餐湯同沙律、兩個前菜、
主菜就可以7選2,有得揀肉類、飯、意粉
總有一樣會岩你~
是日餐湯
凱撒沙律
頭盤黎喇~~~
Seafood Platter
生蠔海水味好重,肉身嫩滑鮮甜
蝦得兩隻,所以我地4個要share黎食

鮑魚都不錯,咬落去幾彈牙,軟硬適中
青口就普通~
再黎多個巴馬火腿蜜瓜
火腿鹹味恰到好處,配上爽甜既哈蜜瓜,好夾~
青蘋果鵝肝多士
好有驚喜既一道菜!
鵝肝表面微焦,入口即溶,燶燶地脆脆地既口感非常討好~
不得不讚,夾係中間既青蘋果真係切得好薄,
我地4個人都讚嘆師父既刀法好犀利啊~~
青蘋果既酸甜味道平衡返鵝肝既油香,放係底既多士亦非常香脆
真係做得非常出色
香草煎封羊架
羊架五成熟
切開羊架,香味四溢,肉汁豐富,肥瘦度岩岩好~
鍾意食羊架既我,食晒成舊之後覺得好滿足啊
鵝肝意大利飯
好creamy、好濃郁既鵝肝香味,個飯就非常軟彈煙軔,食落去又香又滑
墨魚汁海蝦意大利粉
墨汁與海蝦的配搭頗特別,海蝦爽脆鮮甜
烤澳洲牛柳扒
牛柳扒厚身,肉汁豐富,入口軟硬適中,配上薯蓉,味道不錯

我地4人最終消費$906,平均一人$226
有湯,有沙律,3個頭盤,4個主菜,仲有兩個甜品,加一人一杯飲品~
非常實惠啊~ 食物質素又唔錯,值得推介

2016-03-30
$226 (Dinner)
是日餐湯
凱撒沙律