2024-01-17 1792 views
入到去一陣台灣小食嘅香味撲鼻而來,個肚即刻響起嚟!首先畀距菜單一睇,咁多款湯底,心諗:「真係唔易揀!」最後決定响兩款免費湯底中揀一個,開始嘅豪邁食肉之旅。瞓眼望去,火鍋料任撈~從海鮮、肉類到蔬菜都仲要揀得我眼花撩亂。牛肉兩份就必點啦,上嚟嗰刻片得咁靚,又薄又均勻,涮咗兩下已經軟滑得嚟入口即溶,真正「正」!爽口滋味真係令人回味!話說,小食選擇多到你講「咦」,貢丸、墨魚丸同甜不辣,每款都係勁惹味,仲有啲典型台灣街頭風味。飲料方面亦都有冷泡茶,又或者想飲嘢涼快啲,有凍飲選擇啱哂天氣熱辣辣嗰陣飲。食到尾聲,甜品小小份,小清新下,平衡返啲口味,唔會太膩口,食得又盡興又滿足。寫到呢度,個嘴又諗起嗰肉味,喂,下次仲要再嚟喎!🥣🥢🍨