2024-01-30 724 views
今次來到這家餐廳,真係一個令人驚喜的發現!首先,蕃茄薯仔湯底銀針粉嘅味道,真係叫我一試難忘。蕃茄鮮甜得嚟又夠酸,跟住個薯仔正啦,又軟又綿,溶喺個湯底入面,食落去得意得意咁。而家講吓另一個驚喜,花甲馬來喇沙湯瀨粉,啲花甲新鮮彈牙,湯頭椰香撲鼻,微辣得嚟好醒胃。邊款食品要講到難分高下啊!辣味魷魚絕對係小食中嘅極品,偏偏又難得有間餐廳可以做到咁入味。再點個溏心鹵蛋,嗰流心真係做到心太軟,又唔係過火,成個蛋味濃郁得來好滑。最後嘅招牌蜜汁叉燒串,啖啖肉嘅感覺真係無得輸,肉質腍又香甜。咁多種選擇,其實都幾為難人揀。但係,就算要再等,我都會揀重溫呢個美食體驗。要講就一句話:真係食指大動,食完仲想再黎!🍜💥👍