2018-09-17
上個禮拜同個朋友行開旺角,我哋就去咗食下午茶。我哋上網見到呢間餐廳有好靚嘅拉花,所以我哋就揀咗呢間嚟食下午茶啦。呢度環境都幾大嘅,可能係平日嘅關係,所以都唔係好多人,俾人感覺好舒服。咁我哋就每人叫咗杯嘢飲同埋叫咗兩個意粉。我叫咗個白松露油煎香煎深海魚柳意粉,佢個白松露味真係好香,一送到上嚟就聞到,魚柳煎得好香口,而且魚肉係好結實嘅,唔會鬆,意粉軟硬度亦都整得好好。朋友嗰個就係黑松露油炒鮮帶子虎蝦意粉,佢個味道明顯比我嗰個意粉濃郁啲,蝦都好爽口彈牙,帶子明顯兩邊煎個嘅,但係亦都唔係全熟,可以保存着帶子嘅鮮味。而我叫咗個杯係三眼仔鮮奶抹茶,賣相整得好靚,連個拉花都整得好靚。第一啖味道好重鮮奶味,但係整體來講都係抹茶味比較重,仲帶點苦澀。
咁我哋就每人叫咗杯嘢飲同埋叫咗兩個意粉。