公司附近新開西餐廳Penna,喜歡佢有格調又夠闊落舒適,最鍾意搵啲靚餐廳試試,同埋個menu望落都好吸引☺️好開心外貌協會會員又成功搵到好東西,食物質素十分滿意,仲要其實都唔算貴,如果以餐廳格局同服務質素標準嚟計👍🏻▫️黃酒煮大蜆$148老公本來以為呢個好普通,但食落個汁有驚喜!好香酒味而且好鮮甜,配埋多士一齊食,very nice😋▪️慢煮12小時和牛面頰 $288呢個係超級超級好食!!! 好驚喜呀呢個,好香濃牛味,好軟淰,可以一絲絲咁拉咁嚟,仲有個紅酒汁,濃度剛剛好,薯蓉都好軟滑好好食,必點!▫️龍蝦意大利芝士雲呑 $298用咗龍蝦嘅膏去煮汁,亦幫你起埋肉出嚟,龍蝦好鮮甜爽彈,意大利雲吞皮好煙韌cheesy,個汁亦夠晒香濃,忍唔住要沾晒全部汁嚟食🤤▪️Tiramisu $78甜品點少得我最愛嘅tiramisu,呢度個整法又同我過往食開有啲唔同,幾有新意!表面有薄薄一層朱古力,上枱會有staff幫你輕輕一敲,mascarpone cheese係偏向bubbly嘅口感,酒味亦濃,係大人口味😌呢間餐廳我非常推薦俾情侶同閨密,如果想好好傾吓偈又有好嘢食,Penna will be a good op
黃酒煮大蜆

▫️黃酒煮大蜆$148

▪️慢煮12小時和牛面頰 $288
龍蝦意大利芝士雲呑

▫️龍蝦意大利芝士雲呑 $298
Tiramisu

▪️Tiramisu $78

呢間餐廳我非常推薦俾情侶同閨密,如果想好好傾吓偈又有好嘢食,Penna will be a good option for you!
黃酒煮大蜆
龍蝦意大利芝士雲呑