一人午餐, 在滂陀大雨下堅持老遠走去深水埗,有時都不得不佩服自己的意志! 大雨和早的關係,可以lunch時間獨佔四人枱!!味道 麻醬拌麵--每一條,每一段都沾滿濃濃的麻醬暖暖的, 有別一般冷麻醬麵....適當的熱度不停揮發麻醬的香味,大量翠綠的青瓜絲除了在對顏色有刺激的幫助外,在黏稠的口感中清爽涼口的青瓜們對味覺也是不可缺少的角色!色香味齊料有時就係咁簡單!!半客羊肉煎餃--煎餃是比湯餃冇咁出色,煎餃要加2元,出來和期望有不同...可能羊肉比較適合水滾吧!羊不算多汁,餃皮又過厚,是香不過冇咗脆的感覺!上次煎茴香菜餃好味得多,證明唔係煎就一定好!!環境+服務+衛生一般小店質素, ok 抵食28元但好飽........又好味.......抵食!!!! 小貼士:可向待應拿蒜蓉,不論加在麻醬拌麵(老闆教)或加醋點餃一樣滿點!!!

環境+服務+衛生
一般小店質素, ok

麻醬拌麵
$28 (Lunch)
麻醬拌麵