2023-12-19
位於apm旁邊既亞太中心雲集大量特色餐廳,今晚收工同同事搵到間靚靚西餐廳,餐廳以歐陸式裝修風格為主,而且更有戶外位置,感覺好chill✨蜂蜜堅果烤金文畢芝士配多士 $178芝士控留意💛坊間餐廳甚少提供烤金文畢芝士作小食,原個圓形既芝士上碟,烤過後既芝士軟得軟身,切開令芝士如熔岩般緩緩流出,口感軟滑而且味道濃郁,上面放上烤焗過既蜂蜜堅果,甜甜地令芝士味道更添層次煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁 $178三文魚煎得外皮香脆,魚身仍保持嫩滑,蕃茄忌廉醬汁味道平衡,唔會太酸又唔會太稠身🍅而且闊條麵軟硬適中,條條掛汁非常creamy德國豬手配紫椰菜 $268超巨份量既豬手🐷整把刀插左係豬手中間好有氣勢😂外皮烤得非常香脆,切起上黎脆卜卜,脂肪唔算過多,食落都唔會覺得太油膩,肉質軟嫩多汁,啖啖肉🐷紫椰菜咸咸酸酸,配埋豬手一齊食更加開胃,而且配菜更有炸粗薯條,薯條上面灑上味粉,非常惹味Lychee Bloom $78漸層靚靚既荔枝特飲,顏色非常賞心悅目,而且甜度適中,入口清爽Hazelnut Latte $48淡淡榛子香同咖啡香氣融為一體,感覺唔會太甜膩評語環境優美寫意,同朋友放鬆吹水岩哂食物賣相吸引,夠
蜂蜜堅果烤金文畢芝士配多士 $178
煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁 $178
德國豬手配紫椰菜 $268
Lychee Bloom $78
Hazelnut Latte $48
淡淡榛子香同咖啡香氣融為一體,感覺唔會太甜膩
評語
環境優美寫意,同朋友放鬆吹水岩哂
食物賣相吸引,夠哂大份
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)
📌The Flame Bar & Restaurant (觀塘)
地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖
#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#觀塘 #亞太中心 #金文畢芝士 #德國豬手 #闊條麵 #紫椰菜 #latte #bloom